جداسازی پروتئین از گوشت ماهی با اعمال فرآیند حرارت دهی انجام می شود.
برای تولید پودر ماهی کیلکا یک روش به وضوح شرح داده شده است.
گوشت ماهی و محصولات جانبی را چرخ می نماییم.
سپس با حجم مساوی آب مقطر (23 درجه سانتیگراد) مخلوط شده و به مدت 2 دقیقه در مخلوط کن با سرعت بالا همگن می شوند.
مخلوط پودر ماهی سمنقور به مدت 60 دقیقه به طور مداوم در دمای 85 درجه سانتیگراد هم زده می شود.
در حین حرارت دادن، سلول های چربی پاره می شوند و روغن را در فاز مایع آزاد می کنند.
سوسپانسیون گرم شده در 2560 × گرم به مدت 15 دقیقه سانتریفیوژ می شود و منجر به سه فاز جداگانه می شود.
فاز نیمه جامد در پایین حاوی پروتئین نامحلول، فاز مایع سنگین در وسط حاوی پروتئین های محلول و فاز مایع سبک در مرحله بالای حاوی لیپیدهای خام لایه میانی مایع سنگینتر و پروتئینهای نامحلول جدا شده، جمعآوری شده و با خشک کردن انجمادی/اسپری خشک میشوند.
پودر ماهی توسعه یافته با این روش دارای خواص تغذیه ای و عملکردی مطلوبی بود و حاوی 63 تا 81.4 درصد پروتئین بود.
ظرفیت امولسیون کنندگی و جذب چربی تمام نمونه های پودر ماهی بیشتر از کنسانتره پروتئین سویا بود.
مراحل پردازش برای پودر ماهی چابهار پیچیده نیست.
مواد خام شامل ماهی کامل و محصولات جانبی ماهی آسیاب شده و در آب معلق می شوند، سپس قبل از افزودن آنزیم به دوغاب، pH تنظیم می شود.
آنزیم های هیدرولیتیک مانند آلکالاز برای شکستن پیوندهای پپتیدی در پروتئین ها استفاده می شود.
گاهی اوقات ابتدا ماده خام حرارت داده می شود تا پروتئازهای درون زا دناتوره شوند.
- منابع:
- تبلیغات: