فراکسیون خام، تصفیه شده، اولئین و استئارین روغن شتر مرغ حجم دهنده (هر کدام 3 نمونه) به AOTD (بخش فناوری شیمیایی پیشرفته Oleo، MPOB، Selangor) برای تعیین ترکیب اسید چرب آن با استفاده از سیستم GLC به دنبال آن ارسال شد.
روش AOCS.23 کروماتوگرام گازی Shimadzu GC-17A، مجهز به ستون مویرگی BPX 70 (30m×0.25m×0.25μm) و آشکارساز FID استفاده شد.
دمای ستون در 120 درجه سانتی گراد با افزایش 3 درجه سانتی گراد در دقیقه به مدت 57 دقیقه حفظ شد در حالی که دمای انژکتور و آشکارساز به ترتیب در 260 درجه سانتی گراد و 280 درجه سانتی گراد بود.
تمامی نمونه ها در سه تکرار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
محتوای رطوبت: از روش AOCS برای تعیین میزان رطوبت پیروی شد.
24 در یک بشر تمیز و خشک از پیش وزن شده، 3 نمونه 5 گرمی روغن شترمرغ با استفاده از صفحه داغ (فیشر علمی) حرارت داده شد.
نقطه پایان بر روی توقف افزایش حباب های بخار و عدم وجود کف تعیین شد.
نمونه تا زمانی که سیگار کشیدن اولیه مشاهده شد حرارت داده شد. در دسیکاتور تا دمای اتاق خنک شد و وزن شد.
میزان رطوبت به صورت: % رطوبت = از دست دادن جرم، گرم / جرم اولیه نمونه، g x 100 درصد محاسبه شد.
موارد فوق چندین بار تکرار شد و نتایج به دست آمده به طور میانگین حداقل سه تجزیه و تحلیل است.
شدت رنگ: رنگ زرد مشخصه روغن شترمرغ با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر رنگی (Cary 50 Bio UV قابل مشاهده) تعیین شد.
روغن شترمرغ در یک کووت قرار داده شد و جذب آن در طول موج 425 نانومتر ثبت شد.
از این روش برای تعیین درصد کاهش رنگ زرد در روغن خالص شده نسبت به نفت خام آن استفاده شد.
تمامی نمونه ها در سه تکرار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
تعیین مقدار پراکسید: روش AOCS26 برای تعیین پراکسید دنبال شد.
به محلول کلروفرم اسید استیک (3:230؛ V/V، میلیلیتر)، 5 گرم روغن شترمرغ هم زده شد تا کاملا حل شود
- منابع: